Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για εδεσσαικος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΣΣΑΛΗ

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ως πρόεδρος του Εδεσσαικού ο Πέτρος Πασσαλής στο Radio-Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» όπου και φιλοξενήθηκε αναφέροντας στο γεγονός πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Πασσαλή:

Για την απόφασή του να ασχοληθεί διοικητικά με το ποδόσφαιρο: «Μου έχει λείψει το ποδόσφαιρο. Είχα αρκετά χρόνια να ασχοληθώ, ενώ δεν ήθελα να γίνω προπονητής. Η μοναδική διέξοδος που είχα ήταν από κάποια διοικητική θέση. Έγιναν κάποιες συζητήσεις με τον άλλοτε πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, τον κ. Σταυρόπουλο και τελικά αποφάσισα να ασχοληθώ με την ομάδα. Θα φτιάξουμε νέα διοίκηση για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον Εδεσσαϊκό σε μεγαλύτερη κατηγορία. Θα έχουμε την οικονομική στήριξη του κ. Σταυρόπουλου. Θα υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για να γίνει βιώσιμη η ομάδα. Θα δώσουμε βάρος στις ακαδημίες μας. Θέλουμε να δώσουμε μια διέξοδο στα παιδιά της περιοχής που έχουν ταλέντο. Αρχικά θέλουμε να επενδύσουμε στα παιδιά της περιοχής, να βασιστούμε στους έμπειρους ποδοσφαιριστές που είναι στην Έδεσσα, αλλά και να φτιάξουμε ένα κράμα από έμπειρους και ταλαντούχους που θα έχει υψηλούς στόχους».

Για τα πρώτα δείγματα από την κίνηση που έγινε για τον Εδεσσαϊκό: «Η πόλη της Έδεσσας και όλοι οι κάτοικοι αποτελούν τον αιμοδότη του Εδεσσαϊκού εδώ και χρόνια. Θέλουμε να είμαστε μονιασμένοι. Χθες είχαμε 50 άτομα στη Γενική Συνέλευση. Ικανοποιητικό νούμερο. Ελπίζουμε στην επόμενη να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρω από την ομάδα. Δεν έχουμε αποφασίσει για προπονητή ακόμα, αύριο θα συνεδριάσουμε σαν σχήμα και θα αποφασιστούν οι ρόλοι. Μετά θα κοιτάξουμε το θέμα του προπονητή».

Τα εφόδια που πρέπει να έχει ο προπονητής: «Για μένα σημαντικό είναι να υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας, να έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει. Από την επιλογή του διαιτητή θα κριθούμε και εμείς σαν διοίκηση. Θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνιστικού τμήματος. Τόσα χρόνια μιλούσα θεωρητικά και πλέον αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και να κάνω όλα όσα λέω στην πράξη. Αν δεν πετύχουμε, ας γυρίσουμε σπίτι μας».

Για τα επεισόδια στη Γαλλία: «Είναι πολύ άσχημα αυτά που γίνονται στη Γαλλία. Φοβόντουσαν τρομοκρατικές επιθέσεις και τελικά γίνονται άλλα. Είναι δυνατόν να υπάρχει νεκρός σε μια ποδοσφαιρική γιορτή; Το λιμάνι της Μασσαλίας έχει γίνει γης μαδιάμ. Αν γίνονταν στην Ελλάδα αυτά, θα έπρεπε να παραιτηθούν όλοι».

Για την πρόταση που είχε δεχθεί από τον Άρη: «Είχα δεχτεί μια πρόταση για να ασχοληθώ με τις ακαδημίες του Άρη. Είχα θέσει έναν συγκεκριμένο όρο, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε. Θα ήθελα να κάνω κάτι με ορισμένες προϋποθέσεις. Παρακολουθώ τον Άρη, είχα δει την ομάδα Κ15 σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μου άρεσε πάρα πολύ με τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι ο Άρης. Ο Παπαδόπουλος είναι αξιόλογος άνθρωπος, όπως και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Αλεξιάδης. Το σημαντικό είναι να υπάρχει σύνδεση των ακαδημιών με την ομάδα Νέων και την πρώτη ομάδα».

Πως βλέπει το Euro μέχρι στιγμής: «Οι Γερμανοί έχουν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Η Ισπανία έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο επίσης. Περιμένω να δω το Βέλγιο, γιατί είναι από τις ομάδες που περιμένω να δω πως θα εμφανιστούν, γιατί έχουν αξιόλογο σύνολο. Οι Άγγλοι είναι κλασικοί και δεν νομίζω να μπορέσουν να κάνουν κάτι σημαντικό. Από τη φάση των 16 και μετά θα μπορέσουμε να κρίνουμε, ανάλογα με τις διασταυρώσεις. Ξεχωρίζω Γερμανία, Ισπανία, η Ιταλία δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί, ενώ περιμένω το Βέλγιο, όπως είπα».