Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για edessaikos
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΣΣΑΛΗ

Αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου του Εδεσσαικού Πέτρου Πασσαλή στoν Στέφανο Μίντζα.

Πέτρο ήσουν ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε κορυφαίο επίπεδο και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο,πως αποφάσισες να αχοληθείς με τα διοικητικά του Εδεσσαικού και όχι να ακολουθήσεις προπονητική καριέρα από την στιγμή που έχεις και δίπλωμα UEFA:

Πράγματι Στέφανε όταν ανέλαβα υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΆΡΗ παρακολούθησα μαθήματα προπονητικής και απέκτησα το δίπλωμα UEFA A', το οποίο ήταν απαραίτητο για την αδειοδότηση της ομάδος,  καθώς ο υπεύθυνος ακαδημιών έπρεπε να έχει δίπλωμα προπονητή. Όμως αν κάποιος αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας προπονητής οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι θα είναι μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι, από τον Έβρο έως την Ιεράπετρα. Αυτό για εμένα δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο αφού έχω οικογένεια και 3 παιδία, τα οποία δεν θέλω να αποχωριστώ. Βέβαια αγαπάω το ποδόσφαιρο και έτσι ασχολήθηκα ενεργά με τον Εδεσσαϊκό.

Πράγματι η ενασχόληση σου με τον Εδεσσαϊκό ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ομάδα αφού την οδήγησες στη Γ Εθνική.

Θέλω να τονίσω πως η προσπάθεια μου δεν είναι ατομική αλλά γίνεται στην Έδεσσα μια συλλογική προσπάθεια. Πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής βοηθάνε έμπρακτα την ομάδα. Μόνος του ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, για να πετύχεις χρειάζεται συλλογικό πνεύμα και ομαδική προσπάθεια. Εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω δίπλα μου ανθρώπους με ιδέες και αξίες. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τον Εδεσσαϊκό εκεί που του αξίζει.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Εδεσσαϊκού για την επόμενη χρονιά;

Ο στόχος της ομάδας για τη νέα χρονιά θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της ομάδος αρχικά στη Γ Εθνική και αργότερα θα κοιτάξουμε και ψηλότερα. Σκοπός μας είναι να στελεχώσουμε την  ομάδα με ανθρώπους ικανούς που θα είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Ήδη βέβαια έχουμε προβεί στην κατάλληλη επιλογή των συνεργατών μας που θα βρίσκονται δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομαλή οικονομική λειτουργία της ομάδας και η τήρηση των συμφωνιών μας με τους ποδοσφαιριστές, γιατί όπως γνωρίζουμε πολλές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα όπου οι ποδοσφαιριστές θα αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια αλλά και θα τους παρέχονται όλα όσα τους χρειάζονται.

Ορισμένοι ίσως να ξαφνιαστήκαν με την επιλογή του προπονητή, με ποία κριτήρια έγινε η επιλογή, τι σε οδήγησε να επιλέξεις τον Ηλία Σαπάνη;

Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι η επιλογή του προπονητή ήταν απόφαση ολόκληρου του διοικητικού Συμβουλίου και δεν αποτελεί προσωπική επιλογή. Εμείς θέσαμε κάποια χαρακτηριστικά που θέλαμε να έχει ο νέος μας προπονητής, όπως είναι το δίπλωμα, η εμπειρία αλλά και να είναι νεαρός και φιλόδοξος. Ο Ηλίας Σαπάνης συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μάλιστα μετράει και επιτυχίες όπως η άνοδος της Δόξας Πενταλόφου. Κρίναμε λοιπόν ότι ο νέος μας προπονητής είναι ο κατάλληλος να οδηγήσει την ομάδα τη νέα χρονιά.

Ήδη η ομάδα απέκτησε κάποιους ποδοσφαιριστές, θα γίνουν και άλλες μετεγγραφές; Με ποία κριτήρια επιλέγετε τους παίχτες;

Η ομάδα απέκτησε ήδη όπως είπες τρείς παίχτες από το νομό Πέλλας γιατί θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές από την περιοχή μας.  Παράλληλα έχουμε συμφωνήσει και με τον νεαρό τερματοφύλακα Φίλλιπο Ζαχαριάδη του ΑΡΗ. Ασφαλώς και θα υπάρξει ενίσχυση σε όλες τις θέσεις, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, σε συνεργασία με τα τον προπονητή μας, ο οποίος κάνει και τις εισηγήσεις του. Ο προπονητής μας είναι αυτός που οριοθετεί τα χαρακτηριστικά του έμψυχου δυναμικού.

Θέμα επενδυτή υπάρχει για τον Εδεσσαϊκό;

Οποιος επενδυτής επιθυμεί να ασχοληθεί με τον Εδεσσαϊκό είναι καλοδεχούμενος, όπως είπαμε και νωρίτερα μια προσπάθεια για να έχει θετικά αποτελέσματα πρέπει να είναι συλλογική. Οι εποχές είναι δύσκολες και ο καθένας που δαπανά χρήματα για το ποδόσφαιρο είναι άξιος συγχαρητηρίων. Εμείς από την πλευρά μας μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία και θα κοστίζουν 60 και 120 ευρώ.  Είναι αυτονόητο πως θέλουμε τον κόσμο από την ευρύτερη περιοχή να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας και να είναι σίγουροι πως θα τους δικαιώσουμε.

Με τον Αλμωπό θα είστε φέτος  και αντίπαλοι στο πρωτάθλημα;

Με τον Αλμωπό θα είμαστε αντίπαλοι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες τις περιοχής και όπως σου είπα πιο πριν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο διοικητικά είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Η δημοτική αρχή της Έδεσσας ανακοίνωση πρόσφατα κάποιες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο,θεωρείς πως ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα?

Εμείς ως διοίκηση του Εδεσσαϊκού παρευρεθήκαμε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου και έχουμε τη δέσμευση πως αν μεταφερθεί το γήπεδο πρώτα θα έχει γίνει γήπεδο στο Πάσα Τσαιρ. Ως Εδεσσαϊκός θέλουμε τη δημοτική αρχή δίπλα μας και συνεργαζόμαστε μαζί της ώστε να επιλύουμε τα θέματα που προκύπτουν.