Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για edessaikos
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛΙΑ ΣΑΠΑΝΗ
Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο τεχνικός του Εδεσσαϊκού, Ηλίας Σαπάνης, για το φιλικό με τον Άρη και το πρόβλημα της μεγάλης διακοπής από το τέλος του πρωταθλήματος μέχρι την επανέναρξη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το φιλικό με τον Άρη: «Το φιλικό χτίστηκε εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στις 2 ομάδες. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι σχέσεις που έχουν οι 2 πρόεδροι των ομάδων. Για εμάς υπήρχε ένα κέρδος. Ήταν πολύ καλή εμπειρία για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας. Αν υπήρχε κάποιος που είχε να κερδίσει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι, σίγουρα ήμασταν εμείς. Πολύ ενδιαφέρον και όμορφο παιχνίδι μαζεύτηκε αρκετός κόσμος. Πιστεύω δημιουργήθηκε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα από τους 1500 φίλους που ήρθαν στο γήπεδο. Σίγουρα ο Άρης παρουσιάστηκε πιο έτοιμος. Προσπαθήσαμε να παρατείνουμε όσο μπορούσαμε τις προπονήσεις. Στο πλαίσιο αυτών των προπονήσεων κλείσαμε και κάποια φιλικά παιχνίδια και ένα από αυτά ήταν με τον Άρη. Ο κόσμος της Έδεσσας διψάει για τέτοια παιχνίδια. Ο Εδεσσαϊκός κάποτε υπήρξε πολύ σημαντική ομάδα από της επαρχιακές της Α εθνικής. Σίγουρα ο φίλαθλος θέλει να βλέπει τέτοιες ομάδες να αγωνίζονται γιατί ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος».
Για τη μεγάλη διακοπή και τις δυσκολίες:«Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο. Οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Θα πρέπει οι άνθρωποι που διοργανώνουν αυτά τα πρωταθλήματα να σκύψουν περισσότερο σε αυτή την κατηγορία. Μέσα στην χρονιά κληθήκαμε να αγωνιστούμε πάρα πολλές εβδομάδες με εμβόλιμες αγωνιστικές. Βλέπαμε να υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα. Εμείς σε αντίθεση με άλλες ομάδες που αφήνουν ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές τους ακόμα και για οικονομικούς λόγους, παραμένουμε στο γήπεδο,κάνουμε προπονήσεις γιατί έτσι πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε. Ένας ποδοσφαιριστής που θα κληθεί υποθετικά να ξεκινήσει τη νέα χρονιά από τέλη Ιουλίου θα είναι τελείως διαφορετικά αν προέρχεται από τετράμηνη αποχή. Γι' αυτό το λόγο είμαστε ακόμα στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσεις σε ετοιμότητα τους ποδοσφαιριστές χωρίς πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά εμείς το παλεύουμε με τα φιλικά όπως αυτό που κάναμε με τον Άρη και αυτό που ετοιμάζουμε με την Ξάνθη».