Κυριακή 28 Ιουλίου 2019


Image result for εδεσσαικοσ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ - ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΜΑΣ
(Ένα άρθρο του Δημήτρη Παπαιωάννου)

Η νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες ώρες για την ομάδα μας χαρακτηρίζεται από φιλοδοξίες, αλλά και πολλές προκλήσεις και δυσκολίες  που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε. Η πρόσφατη αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παρά έδωσε λύσεις, όπως διατείνονταν οι εμπνευστές της. Το γεγονός αυτό ,σε συνδυασμό με τα χρόνια και κλασικά ,πλέον, προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγούν πολλούς συλλόγους προ πολλών δυσάρεστων καταστάσεων που δύσκολα μπορούν να επιλύσουν.Ποια ,λοιπόν, είναι τα πλεονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ,για να οδηγήσουμε τον Εδεσσαϊκό όσο ψηλότερα γίνεται; Αναμφισβήτητα, το μεγάλο πλεονέκτημα του Εδεσσαϊκού είναι η ίδια του η πόλη! Αρκεί να θυμηθούμε όλοι μας τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, που ζήσαμε στο ‘’Φόρης Γεντζής’’ και να οραματιστούμε την επανάληψή τους. Με άλλα λόγια, αν η πόλη συσπειρωθεί γύρω από την ίδια την ομάδα της, τότε είναι σίγουρο πώς θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα!
Πρώτα από όλα, είναι επιβεβλημένο να είμαστε κοντά στην ομάδα. Η εγγραφή μας ,ως μέλη του συλλόγου, είναι   μία πρώτης τάξης ευκαιρία να συμμετέχουμε στα κοινά του Εδεσσαϊκού  και ,ταυτόχρονα, να παρέχουμε  μία σημαντική οικονομική ενίσχυση. Επιπλέον, η αγορά εισιτηρίου διαρκείας , εκτός από την δεδομένη οικονομική ενίσχυση, εγγυάται και μία δυναμική έδρα, ένα γεμάτο γήπεδο, που θα ενισχύει τους ποδοσφαιριστές μας κάθε Κυριακή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων είναι αναμφίβολα το οικονομικό. Επομένως, η στήριξη από την αγορά και τους επιχειρηματίες της πόλης ,με χορηγίες, θα αποτελούσαν τον θεμέλιο λίθο για την πρόοδο της ομάδας. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η ανταπόκριση της αγοράς κρίνεται πολύ ικανοποιητική, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική οικονομία. Όμως, και επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, θα πρέπει όλοι μας να καταβάλλουμε ακόμα πιο εντατική προσπάθεια, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ανοδική πορεία του Εδεσσαϊκού. Όντας κάτοικος και εργαζόμενος σε άλλη πόλη, και  ερχόμενος σε επαφή με πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, έχω την ευκαιρία να διαπιστώνω καθημερινά  τον σεβασμό που εμπνέει ο Εδεσσαϊκός ,καθώς επίσης και να εισπράττω την αναγνωρισιμότητα και το ειδικό βάρος που εκπέμπει το όνομά του.
Συμπερασματικά, τα πράγματα δεν είναι πολύπλοκα ούτε σύνθετα: Η πορεία και το μέλλον του Εδεσσαϊκού βρίσκονται στα χέρια μας. Φτάνει να στηρίξουμε την ομάδα ο καθένας μας ξεχωριστά με τον τρόπο που μπορεί και ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Με την συμμετοχή μας ως μέλη, με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας, με την συνεισφορά μας με όποιον τρόπο μπορούμε.