Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019


ΣΤΟ SOCCERPRACTOR ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 


Παντελίδης: «Έτσι αλλάζει το τοπίο για τον Εδεσσαϊκό, εφικτή η τετράδα.>>



Από τους διακριθέντες για τον Εδεσσαϊκό στην πρόσφατη ευρεία νίκη με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας ήταν ο Γιάννης Παντελίδης. Ο 26χρονος πέτυχε το πρώτο γκολ στις αρχές του β΄ μέρους, ανοίγοντας το δρόμο για την άνετη επικράτηση, ενώ φέτος προσφέρει σε αρκετές θέσεις μεσοεπιθετικά (έχει παίξει και «δεκάρι» και σέντερ φορ, αλλά κυρίως ως εξτρέμ). Ο Παντελίδης,μίλησε στο soccerpractor του Θεόφιλου Ψυχογιου για τις ανοδικές τάσεις των «πράσινων» της Πέλλας και τη συνέχεια.

Για τη νίκη-ξέσπασμα με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα, το ρόστερ μας θεωρώ ότι ανήκει στα 2-3 καλύτερα στον 2ο όμιλο. Άσχετα αν ως τώρα δεν αποτυπώνεται στην κατάταξη. Βάσει ευκαιριών, έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερα σκορ, αντίστοιχα του 4-0 με τη Μηχανιώνα και σίγουρα παραπάνω βαθμούς. Ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και εύστοχοι αυτή τη φορά και ξεσπάσαμε. Δεν ήταν εύκολο ματς, εμείς το κάναμε να φανεί εύκολο. Παίζουμε γενικά καλό ποδόσφαιρο».

Για τα δυο ματς-κλειδί που έπονται ως τις γιορτές, την Κυριακή εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Φλώρινα και μετά εντός με τον Θερμαϊκό Θέρμης, στην πρεμιέρα του β΄ γύρου (18/12 νίκη στα χαρτιά με τον Άρη Παλαιοχωρίου και 5/1 το πρώτο ματς του 2020, με τον Αγροτικό Αστέρα εκτός): «Ναι, είναι αγώνες κλειδί. Ορόσημο για τη συνέχεια. Με δυο νίκες θα κάνουμε καλό φινάλε χρονιάς. Θα έχουμε… συνέλθει έμπρακτα και βαθμολογικά. Θα πάρουμε ψυχολογία και θα κάνουμε πιο ευχάριστες γιορτές. Θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχει αλλάξει το τοπίο και το σκηνικό. Θα είμαστε αλλού στην κατάταξη. Βεβαίως, τα βλέπουμε ένα-ένα. Πρώτα η Φλώρινα. Θα κάνουμε προσπάθεια για το διπλό».

Για το στόχο του Εδεσσαϊκού και αν προλαβαίνει να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, με ανάλογη συνέχεια: «Δεν μπορούμε να αρκούμαστε στη σωτηρία. Βάσει ονόματος, ο Εδεσσαϊκός οφείλει αυτόματα να κάνει πρωταθλητισμό. Σε αυτό τον όμιλο πολλοί κάνουν ή θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, για να σωθούν εύκολα. Η τετράδα σαφώς και είναι στο χέρι μας. Και την προηγούμενη διετία, που δεν ήμουν στην ομάδα, έβλεπα ότι ξεκινούσε μέτρια η ομάδα και μετά έκανε «σπριντ», τερματίζοντας και τις δυο χρονιές στην πρώτη πεντάδα. Γιατί να μην το ξανακάνουμε και αν μπορούμε να είμαστε έστω μια θέση ψηλότερα. Με ανάλογη συνέχεια στην αντεπίθεση, είναι εφικτό».

Για το «όπλο» της φετινής ομάδας, στην προσπάθεια για καλή πορεία: «Το ότι δεν υπάρχει κορεσμός. Έχουμε ένα ρόστερ με ταλέντο, ποιότητα και φιλοδοξία. Ωστόσο, δεν λείπει η απειρία. Ακόμα και κάποιοι σχετικά νεαρής ηλικίας παίκτες, έχουμε μια σχετική προϋπηρεσία και διαδρομή στο επίπεδο της Γ΄ Εθνικής, δεν είναι άγνωστα μονοπάτια για αρκετούς από εμάς.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: «Ο κόσμος είναι κοντά μας και είναι πολύ θερμός. Πάντα βοηθά, δίνοντας θετική αύρα και ενέργεια. Σταδιακά, με εμφανίσεις και νίκες, μπορούμε να γεμίσουμε ξανά το γήπεδο της Έδεσσας, όπως παλιότερα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι αν έχουμε διάρκεια και σταθερότητα, θα απαλλαγούμε σύντομα από το όποιο άγχος και πίεση για την παραμονή. Θα αλλάξουμε ταχύτητα και με βαθμολογική άνεση θα βλέπουμε ψηλότερα. Είμαστε σε μια ιστορική ομάδα, με δυναμική, που σύντομα πρέπει να βρεθεί ψηλότερα, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και από άποψη κατηγοριών, το ταχύτερο δυνατό. Είναι τιμή για τον καθένα μας που είμαστε εδώ».