Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015













ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ψάχνοντας για ακατέργαστα διαμάντια...Ένας ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε παράδειγμα ήθους και ανέδειξε την νοοτροπία που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε ποδοσφαιριστή.Είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά στα χρόνια που ήταν στον Εδεσσαικό και να κρατήσω μια καλή φιλία.Σήμερα μάλιστα μας παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη.Απολαύστε τον.




Tι σημαίνει Εδεσσαικός για σένα?

O Εδεσσαϊκός είναι η ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά αν και σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο, στα πέτρινα χρόνια που λέμε. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα του νομού και το γεγονός πως κάποτε φόρεσα την φανέλα της για μένα αποτελεί τιμή. Η περίοδος που αγωνίστηκα με τα χρώματα του Εδεσσαϊκού έχει ξεχωριστή σημασία στην όλη ποδοσφαιρική μου πορεία, καθώς πρόκειται για μια ιστορική επαρχιακή ομάδα, πανελλαδικά αναγνωρισμένη.

 Θύμασαι την πρώτη φορά που αγωνίστηκες με την φανέλα των πρασίνων?

Ασφαλώς και θυμάμαι. Η πρώτη μου συμμετοχή ήταν στο πρωτάθλημα Δ' Εθνικής την σεζόν 2003-2004, σε εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Α.Ε Κοζάνης. Αν και φτάσαμε να προηγούμαστε 3-0, χαλαρώσαμε και στο τέλος πήραμε μια αγχωτική νίκη με 3-2 καθώς ήταν και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αποκόμισες κάτι από την παρουσία τόσα χρόνια στην ομάδα?

Στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκα με τα χρώματα του Εδεσσαϊκού μετείχα στην εμπειρία να είμαι κομμάτι μιας ομάδας με βαριά φανέλα. Το καταλάβαινα κυρίως από τους αντιπάλους, τον σεβασμό που απέπνεε ο Σύλλογος, αλλά και το πως όλοι έδιναν το 100% όταν μας αντιμετώπιζαν.

Τι θύμασαι και τι ήταν αυτό που σου έχει μείνει περισσότερο στα χρόνια που ήσουν στην ομάδα?

Μου έχουν μείνει πάρα πολλές καλές στιγμές να θυμάμαι, από την καθημερινότητα της συμμετοχής στην ομάδα και βεβαίως τους αγώνες, αλλά κυρίως αυτό που προανέφερα για το πόσο μετρούσε το μέγεθος Εδεσσαϊκός όπου κι αν παίζαμε. Όσο για το τι μου έχει μείνει περισσότερο είναι η ξεχωριστή εμπειρία να παίζω μαζί με ποδοσφαιριστές όπως οι Κότσυφας, Ζουμπούλης, Μητσόπουλος, που νεότερος έβλεπα να παίζουν στην Α' Εθνική και τους είχα σαν ινδάλματα. Ήταν τιμή για μένα που τους είχα συμπαίκτες, πήρα πολλά και από τους τρεις.

Γιατί αποχώσησες από την ομάδα ενώ ησούν και αρχηγός?

Αποχώρησα από την ομάδα για επαγγελματικούς λόγους που δεν μου επέτρεπαν να συμμετέχω με συνέπεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, όπως θα ήθελα. Έτσι αποφάσισα να πω ένα δύσκολο αντίο στην ομάδα την οποία αγάπησα και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά.

Ο Εδεσσαικός απέχει 15 χρόνια από τις επαγγελματικές κατηγορίες.Τι πιστεύεις ότι φταιει?

Ο Εδεσσαϊκός είναι μεγάλη απουσία από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Και μπορεί σαν μέγεθος η ομάδα να είναι σημαντική αλλά χρειάζεται και τους ανάλογους παράγοντες που θα την οδηγήσουν με σταθερότητα. Παλαιότερα υπήρχαν ισχυροί παράγοντες, όπως ο κ. Σταυρόπουλος, με ξεχωριστή συμβολή στην πορεία της ομάδας στην Α' Εθνική. Σήμερα χρειάζεται κάποιος με οικονομική επιφάνεια να μπει μπροστά και να σημάνει την εκκίνηση, ώστε η ομάδα να επιστρέψει βήμα-βήμα και με υπομονή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Παρακολουθείς καθόλου την ομαδα?

Μπορεί να μην έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ αγώνες του Εδεσσαϊκού, αφού εδώ και δυο χρόνια διαμένω εκτός νομού, αλλά πάντα ενημερώνομαι για τα νέα της ομάδας είτε από το επίσημο site του συλλόγου είτε από ενημερωτικά μέσα στο διαδίκτυο.

Και εάν ναι πως βλέπεις το φετινό κακό ξεκίνημα

H αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα δεν είναι το ιδανικό. Πιστεύω όμως πως ο φετινός Εδεσσαϊκός έχει τις δυνατότητες να βελτιωθεί στην συνέχεια και να τερματίσει πρώτος. Θα το δείτε. Η ομάδα θα ανέβει σιγά σιγά, είμαι σίγουρος. Με έναν καταξιωμένο προπονητή στον πάγκο της ομάδας όπως ο Βαγγέλης Ντίσιος, που έχει δείξει ότι κάνει σωστή δουλειά όπου έχει ηγηθεί τεχνικά, είναι θέμα χρόνου να βγάλει η ομάδα τις πραγματικές της δυνατότητες.

Είσαι κοντά στον αθλητισμο?

Ένας σοβαρός τραυματισμός και μια χειρουργική επέμβαση το 2012 με οδήγησαν να σταματήσω οριστικά ως ποδοσφαιριστής την αγωνιστική δράση. Ενδιαφέρον και πάθος για το ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα, και δεν αποκλείω μελλοντικά να ασχοληθώ από άλλο πόστο με το άθλημα.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Εδεσσαικού

Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους φίλους του Εδεσσαϊκού είναι υπομονή-πίστη-στήριξη. Το συγκεκριμένο τρίπτυχο είναι η βάση για να πάει καλά η ομάδα. Εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, το τεχνικό τιμ καθώς και στους παίκτες. Κακά τα ψέμματα μόνο με την στήριξη του κόσμου θα κάνει επανεκκίνηση η ομάδα. Οπαδοί και ομάδα πρέπει να είναι μια γροθιά.

Μέσα από την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους προπονητές, προέδρους και παράγοντες και κυρίως συμπαίκτες με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ, καθώς και τους φιλάθλους του Εδεσσαϊκού για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε όσο αγωνίστηκα στην ομάδα. Εύχομαι ο Εδεσσαϊκός να βρεθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα