Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Image result for εδεσσαικος

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Ένα άρθρο του Δημήτρη Παπαιωάννου

Είναι γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει (και) το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει οδηγήσει ολοένα και περισσότερα σωματεία να δίνουν έμφαση στα τμήματα υποδομής τους, προκειμένου να αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Στον Εδεσσαϊκό, ωστόσο, η  βαρύτητα που δίνεται στις ακαδημίες και γενικά στα τμήματα υποδομής αποτελεί συστατικό στοιχείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας που χαρακτηρίζει τον σύλλογό μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι η πρώτη ομάδα  στελεχώνεται από αρκετά παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Επίσης  δεν είναι τυχαίο ούτε συγκυριακό φαινόμενο  ότι ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
Πέρα  από τα αμιγώς ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την συνεργασία των παιδιών με τους προπονητές, την συμμετοχή σε αγώνες τόσο στην Πέλλα όσο και στη Θεσσαλονίκη (κάθε Σάββατο) ,δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στην εκμάθηση της ευγενούς άμιλλας και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Και αυτό το συνολικό αποτέλεσμα είναι που έχει καταστήσει τις ακαδημίες του Εδεσσαϊκού πρότυπο για πάρα πολλούς συλλόγους ,ακόμα και μεγαλύτερων πόλεων.
Και επειδή τίποτα δεν μένει στην αφάνεια και  τα αποτελέσματα μίας ουσιαστικής δουλειάς πάντα αναδεικνύονται ,δεν είναι καθόλου σύμπτωση το γεγονός ότι η ομάδα Κ17-Κ16 συμμετέχει ήδη στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάζεται σε υψηλό επίπεδο και να απολαμβάνει έντονες ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται επιβεβαιώνονται, επιπλέον, και από την προοπτική συμμετοχής των τμημάτων Κ14 και Κ12 επίσης στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και μάλιστα μετά από σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από την συγκεκριμένη ένωση!
Την Τρίτη 20/8 ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της Κ17. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα θα πλαισιωθεί και από παιδιά μικρότερης ηλικίας( γεννηθέντες το 2005), τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να ριχτούν στα βαθιά και απαιτητικά νερά των πρωταθλημάτων τόσο της ΕΠΣ Πέλλας όσο και της ΕΠΣ Μακεδονίας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο το επιτελείο των ακαδημιών όσο και γενικότερα η διοίκηση προσπαθούν καθημερινά να παρέχουν όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία εποικοδομητική και  ουσιαστική δουλειά. Οι εγκαταστάσεις στο Πασά- Τσαϊρ ,μετά από συντονισμένες ενέργειες είναι σε καλή κατάσταση και η υλικοτεχνική υποδομή είναι ήδη εξασφαλισμένη.
Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους τους ιθύνοντες των ακαδημιών και σε όλα τα παιδιά. Με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και πολλές εμπειρίες και επιτυχίες.