Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018


Image result for edessaikos
ΡΑΦΑΗΛ ΣΟΪΛΕΜΕΖΟΓΛΟΥ
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο GOALKEEPER ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟ

«Στον Εδεσσαϊκό βρήκα… ότι περίμενα»

Ο Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου αναφέρθηκε στο πόσο εύκολα πείστηκε να έρθει στην ομάδα αλλά και στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί.Για έναν τερματοφύλακα που διανύει το 22ο έτος της ηλικίας του, είναι προφανές πως το να παίζει βασικός σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί αποτελεί… πρόκληση. Ο Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου όμως αυτή την πρόκληση ήθελε και περίμενε. Ο Εδεσσαϊκός του άνοιξε την πόρτα και ο ίδιος δεν το σκέφτηκε και πολύ. «Μερικές ώρες μόνο χρειάστηκαν για να πω το ναι. Ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας αλλά και όλα όσα ήξερα για τον Εδεσσαϊκό και τη λειτουργία του, με οδήγησαν άμεσα στην απόφαση να παίξω γι΄ αυτή την ομάδα. Στην πορεία βρήκε πραγματικά ότι περίμενα και ίσως και ακόμη καλύτερα» εξηγεί ο ίδιος.

-       Σε αυτό το μικρό διάστημα που είσαι στην ομάδα, διακρίνεις ότι ο πήχης μπορεί να μπει ψηλότερα;

«Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό. Φυσικά πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο, όμως από τον Εδεσσαϊκό δεν λείπει τίποτα. Είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα, ειδικά για την Γ΄ εθνική, έχει ποιοτικό ρόστερ και πλέον στα πόδια μας είναι να βρεθούμε ψηλά. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε στην πρώτη τριάδα από το ξεκίνημα και στην πορεία να παλέψουμε για το καλύτερο».

-       Παίζεις σε μία κομβική πλέον θέση για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ποιο θεωρείς ότι είναι πλέον το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για έναν γκολκίπερ;

«Να είναι καλός με τα πόδια. Πλέον ο τερματοφύλακας είναι μέρος του παιχνιδιού και θα δείτε ότι κατά 70% η μπάλα περνάει από τα πόδια του. Εννοείται βέβαια πως πρέπει να είναι έτοιμος στις στιγμές που θα χρειαστεί να επέμβει».

-       Φανταζόμαστε πως ο ανταγωνισμός σας βοηθάει και στην ομάδα.

«Πολύ. Κάνουμε εξαιρετική προπόνηση με τον κ. Αποστόλου και φυσικά έχουμε σπουδαία συνεργασία. Ο υγιής ανταγωνισμός πάντα βοηθάει».

-       Ήσουν για αρκετά χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ήταν ένα καλό σχολείο για σένα;

«Ασφαλώς. Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα που δουλεύει πολύ καλά στο επίπεδο των ακαδημιών. Από οπουδήποτε προσπαθώ να ωφελούμαι. Αυτός ο κύκλος έκλεισε και τώρα έχει ανοίξει ένας καινούριος με τον Εδεσσαϊκό, για τον οποίο είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπόμονος για να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις».